Terug naar overzicht
09
Mei
Beringen

Klimmen voor Engineers

Klimmen voor Engineers

We starten het event met een technische rondleiding in de voormalige energiecentrale van de steenkoolmijnen.

Onder deskundige begeleiding van een ervaren ingenieur uit de mijnen, krijgen we uitleg over de turbines en generatoren en nemen we een kijkje in de catacombe van de centrale.

We sluiten de rondleiding af in de vroegere controlekamer die nu dienst doet als cafetaria.

Het wordt dus een rondleiding met heel wat niet te missen verhalen over deze unieke locatie.

Muurklimmen is een echt “hype” geworden! We zien over heel België nieuwe klimzalen verschijnen en in 2020 staat de sport met 3 disciplines op het programma van de olympische spelen.

Wij bieden jou de mogelijkheid om 2 van deze disciplines te testen op het volgende Event voor de Cartesio community! 

De oprichters van Alpamayo slaagden erin om een historisch gebouw om te toveren tot een zeer grote, maar ook gezellige klimzaal met tientallen uitdagende parcours. 

PROGRAMMA

  • 18u00: Ontvangst
  • 18u30: Technische rondleiding
  • 20u00: Start keuze-activiteit
  • 21u30: Netwerkdrink
  • 23u00: Einde

KEUZE-ACTIVITEITEN

1. Initiatie muurklimmen

Heb je nooit eerder geklommen? Dan stellen wij jou een initiatie voor waarin je alle basistechnieken aangeleerd krijgt. Muurklimmen bestaat uit een gebalanceerd evenwicht tussen techniek, inzicht en uithoudingsvermogen. Je zal in teams van twee personen werken, één klimmer en één zekeraar. De rollen kunnen na elke klim afgewisseld worden zodat jullie zowel het zekeren als het klimmen goed onder de knie krijgen.

2. Initiatie boulderen

Boulderen is een snel groeiend onderdeel binnen de klimsport. Je hebt er geen ervaring en zelfs geen partner voor nodig. Aangezien de wanden maar enkele meters hoog zijn er dikke valmatten liggen om je val op te vangen.  Verder heb je er ook geen extra uitrusting voor nodig. Ideaal voor een eerste ervaring met een klimmuur!

3. Initiatiemix muurklimmen en boulderen

Kan je niet kiezen? Logisch! Zo’n leuke voorstellen! Niet aarzelen, kies voor de initiatiemix van de twee disciplines.

4. Vrij klimmen / boulderen

Heb je reeds ervaring en ben je helemaal klaar om zelfstandig te klimmen en te boulderen? Schrijf je dan zeker in voor deze activiteit zodat je in alle vrijheid van 1300m² klimmuur kan genieten.

5. Uitgebreide rondleiding met beklimming avonturenberg

De Avonturenberg (kleine terril) van be-MINE kan door bezoekers beklommen worden om tot aan de voet van de mijnterril te komen. Als wandelaar kan je de keuze maken tussen een aantal paden en trajecten om de top te bereiken. Wil je liever wat avontuurlijker? Kies dan voor de speelse klim- en klauterconstructies tegen de berghelling. Je kan zelfs via de glijbanen weer naar beneden!

Aansluitend ben je welkom op de netwerkdrink, waar je ons en de andere engineers beter kan leren kennen. Een goed netwerk is onmisbaar om je carrière nu of in de toekomst een boost te geven. Als engineer kan je gratis registreren voor dit event en verder bouwen aan je netwerk. Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Alpamayo - be-MINE

***Opgelet! Onze events zijn enkel bedoeld voor ingenieurs en technische bachelors die aan de slag zijn of willen gaan in de industrie of engineering wereld.

 

 

Connect

Ontvang als eerste onze vacatures en event uitnodigingen