Terug naar overzicht

Alweer een geslaagd Try & Hire traject

Op 28 februari loopt het Try & Hire traject van Marijn Vandebroek als Supervisor Mecaniciens bij Ajinomoto Omnichem in Balen af. In deze Try & Hire formule bieden we de engineer en de opdrachtgever de mogelijkheid elkaar te leren kennen binnen de juiste context. 

We vroegen Marijn hoe hij deze samenwerking met Cartesio ervaren heeft.

Wat was jouw eerste indruk van Cartesio? En hoe werd je hier ontvangen?
Ik heb Cartesio leren kennen dankzij een opvallende Facebook advertentie. Vervolgens heb ik meteen een afspraak gemaakt! Het was hun directe aanpak in de advertentie die me nieuwsgierig maakte. Kort daarna kreeg ik een persoonlijke reactie van Cartesio met het voorstel om een spontane sollicitatie in te sturen. Niet veel later werd ik uitgenodigd bij hun op kantoor. Het was een erg aangenaam kennismakingsgesprek en ik had meteen een goed gevoel bij de mensen van Cartesio. 

Wat heb je onthouden van de zoektocht naar een geschikte job?
Wat mij persoonlijk is opgevallen is dat het erg belangrijk is om rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf waarvoor je wil werken. Je kan dus best niet afwachten maar gewoon bellen of mailen! Op die manier is het mij gelukt. Een spontane sollicitatie, een goed gesprek, en vervolgens een nieuwe uitdaging!

Had je tijdens de Try & Hire periode het gevoel voldoende te kunnen rekenen op de ondersteuning van Cartesio?
Absoluut! Ik had om de twee weken een coachinggesprek met mijn leidinggevende via Cartesio. Hier kon ik met al mijn vragen terecht waardoor we samen naar een oplossing zochten. Verder had ik ook elke drie maanden een functioneringsgesprek. Hier werd ik echt geëvalueerd over hoe ik groeide in mijn job.

Hoe heb je het aspect opleiding ervaren? Was de inhoud van de opleiding goed? Werden de praktische aspecten goed geregeld/voorbereid door Cartesio?
Bij Cartesio krijg je elk jaar een opleidingsbudget waar een opleiding voor jou gekozen wordt. Ik heb een specifieke opleiding genoten van drie dagen. Mijn opleiding gaf een rechtstreekse aanvulling die ik meteen kon toepassen in mijn functie. Daarnaast werden alle kosten gedekt en dit tijdens de werkuren.

Hoe heb je de coaching ervaren?
Aan de coaching heb ik heel veel gehad. Ik had niet het gevoel dat ik 'alleen' stond in het bedrijf waar ik geplaatst werd. Ook de gesprekken verliepen altijd informeel en het was vooral erg leerrijk.

Is het alleen maar werken bij Cartesio?
Cartesio is een open bedrijf waar collegialiteit en teamspirit centraal staan. Zo organiseren ze jaarlijkse meerdere events voor ingenieurs en technische profielen. Daarbovenop organiseren ze ook leuke teambuildings voor de medewerkers. Bij Cartesio heb je echt het gevoel dat je erbij hoort!
 

Connect

Ontvang als eerste onze vacatures en event uitnodigingen