Terug naar overzicht

Succesvol Try & Hire Traject

Op 30 juni rondden we het Try & Hire traject van Rudi Putzeys als automation engineer bij Hercorub af. In deze Try & Hire formule bieden we zowel engineer als opdrachtgever de mogelijkheid elkaar te leren kennen binnen de juiste context. Gedurende dit traject zorgen we voor de nodige ondersteuning, opvolging, opleiding en netwerkmogelijkheden.  

Wij vroegen Rudi hoe hij deze samenwerking ervaren heeft:

Rudi, wat was jouw eerste indruk van Cartesio?
Rudi Putzeys: "Je komt bij Cartesio terecht in een open en vriendelijke sfeer. Ik heb altijd het gevoel dat er naar me geluisterd wordt en dat mijn mening er ook toe doet. Ik voelde me zeker niet het zoveelste nummertje in de rij."

Wat heb je onthouden van de zoektocht naar een geschikte job?
Rudi Putzeys: "Tijdens de eerste gesprekken werd er duidelijk gepolst naar mijn wensen en hoe ik de invulling van mijn job zag. Dus eerder hoe de job bij mij kon passen, dan hoe ik in één of andere vacature kon gewrongen worden. Daarna ging Ine op zoek naar de ideale invulling voor mij. In tegenstelling tot sommige andere bureaus kreeg ik van Cartesio regelmatig feedback over een lopende vacature of als er een nieuwe mogelijke match de kop op stak. Zo ben ik dan bij Hercorub beland."

En hoe werd je hier ontvangen?
Rudi Putzeys: "Na het verkennende werk van Ine ben ik hier op gesprek geweest en ook hier was ik aangenaam verrast door de open en gastvrije ontvangst. Ook na het afsluiten van de contracten kreeg ik regelmatig een mailtje of telefoontje om te horen hoe het ermee ging. Waar mogelijk werden dingen nagevraagd of voorzien."

Rudi en Ine op Drones voor Engineers
Rudi en Ine tijdens Drones voor Engineers

Had je tijdens de Try & Hire periode het gevoel voldoende te kunnen rekenen op de ondersteuning van Cartesio?
Rudi  Putzeys: "Een belangrijk pluspunt bij Cartesio is dat jullie bereid zijn te investeren in werknemers: ook al was het van op voorhand gepland om de overstap te doen naar Hercorub, er was toch de mogelijkheid voor opleidingen. Samen met mijn collega ben ik verantwoordelijk voor het elektrisch wel en wee van het machinepark. Dit kan gaan van storingen zoeken en foutanalyse tot het aanpassen van elektrische schema's, (her-)programmeren van plc's, investeringsprojecten en vernieuwingen voorstellen aan het management en uitwerken. Een uitdagende, gevarieerde en boeiende job!

Als ingenieur die mede verantwoordelijk is voor verbeteringen in de productie voel ik me ook verantwoordelijk voor het veilig werken in de fabriek. Via ie-net ben ik op de opleiding fellowship machinery safety uitgekomen: een meerdaagse opleiding in het kader van CE, machinerichtlijn en arbeidsmiddelenrichtlijn en alle normen en facetten die hierbij komen kijken. Een boeiende materie die perfect aansluit bij het werk dat ik doe.

Is het alleen maar werken bij Cartesio?
Rudi Putzeys: "Het is tof dat jullie naast de jobgerelateerde zaken ook werk maken van ontspanning! Naast de regelmatige teambuildings zijn ook de netwerkavonden of Events voor Engineers een ideale gelegenheid om de collega’s beter te leren kennen."

Met dank aan Rudi Putzeys en Hercorub. Wij wensen beiden veel succes in hun verdere samenwerking!

Connect

Ontvang als eerste onze vacatures en event uitnodigingen